Concept_logo_Vocal_Group_Joy
 

Dirigente Vocal Group Joy

Gerda Hendrikx

VGJ_Dirigente_2015

Gerda Hendrikx is pianiste, dirigent en zangcoach en studeerde aan het Brabants conservatorium te Tilburg.
Ze begon haar carriere bij de Venlose pianiste Irma Strijbos. Ook Gerard Franck speelde een belangrijke rol in haar muzikale loopbaan.
Vanaf 2005 richt Gerda Hendrikx zich op de koormuziek.
In 2010 behaalde ze haar bachelor koordirectie aan Zuyd Hogeschool  te Maastricht, nadat ze al enkele jaren niet onverdienstelijk in de koorwereld actief was. O.a. De Krönungsmesse, van W.A. Mozart stond op haar examenrepertoire. Haar werk krijgt veel waardering.
Ze is dirigent van enkele koren in Noord-Limburg. Zo zwaait ze sinds 2007 vol enthousiasme het stokje bij Vocal Group Joy.

Haar veelzijdigheid blijkt uit de verscheidenheid van repertoire waarmee zij werkt. Zo werkte ze in 2009 als 2e dirigent en repetitor bij Koninklijk Toonkunstkoor Orpheus uit Blerick mee aan Die Jahreszeiten van J. Haydn.
Recent werkte ze bij Gemengde Zangvereniging Vivente uit Venlo als 2e dirigent en repetitor mee aan The Messiah van G.F. Händel. De uitvoering was in november 2015 in theater de Maaspoort te Venlo.

Met Vocal Group Joy kijkt zij o.a. terug op een geslaagd gospelproject in 2011 en een fantastisch popproject in 2015. In de aanloop naar dit project heeft ze met Vocal Group Joy een CD opgenomen.
De bekwaamheid van Gerda Hendrikx beperkt zich niet alleen tot muziek. Ook in theater-programmeringtoont ze haar kwaliteiten en creativiteit.

Gerda Hendrikx doet veel aan de promotie van de zangpraktijk. Met workshops en meezingprogramma’s geeft zij mensen de kans om het plezier van het zingen te ontdekken. Voor koren verzorgt zij studiedagen en workshops op aanvraag.
Rogier Kappen, vooraanstaand mediatrainer en o.a. docent aan de hogeschool voor journalistiek te Tilburg sprak zijn waardering uit over haar werk.

(Zie ook www.muziekpraktijkgerdahendrikx.nl)