Concept_logo_Vocal_Group_Joy
HomePageJoy

Homepage Joy

Vocal Group
Joy

VGJ_Het_koor_2015

Vocal Group Joy is in 2007 opgericht. Het ledental is in 12,5 jaar uitgegroeid van 16 naar inmiddels ruim 45 leden. Jong en gerijpt jong genieten samen van de gedeelde hobby zingen met Joy.

De leden van Joy zoeken hun muzikale uitdaging niet alleen in de popmuziek maar ook in de Afrikaanse, gospel- en bekende klassieke muziek. Dit zorgt ervoor dat zowel het repertoire als de programmering van Joy sprankelend en gevarieerd is.
Onder de bezielende en inspirerende leiding van dirigent Gerda Hendrikx streeft het koor naar kwaliteit en steeds weer nieuwe uitdagingen. De repetities zijn nooit saai omdat de dirigent met humor en overtuiging ons steeds weer opnieuw weet te prikkelen tot meer en beter.

Iedere repetitie is er aandacht voor stemvorming. Bijzonder is ook het jaarlijkse koorscholingstraject van oktober t/m half mei. De koorklas van 7 maanden is al meer dan 10 jaar een groot succes. (zie op deze site ook de koorklaspagina)
 
Naast gebruikelijke concerten / optredens verzorgt Vocal Group Joy elk anderhalf jaar een themaconcert. Zo was er in 2011  een gospelproject, in 2013 een speciaal kerstprogramma en stond in 2015 50 jaar popmuziek centraal. Het jaarlijkse kerstconcert op een donderdag in de 1e helft van december mag  zeker niet onvermeld blijven.
Het 10-jarig jubileum in 2017 vierde Joy met het succesvolle theaterprogramma Joy in Afrika. In 2019 was Rhythm het thema van een sprankelend concert. Het programma bestond uit Afrikaanse muziek en muziek die daardoor is be´nvloed; van Chubby Checker tot Coldplay.
Veelzijdigheid in programmering is wat Joy ook in de toekomst nastreeft.    
 
Naast het geven van concerten doet Joy ook veel aan zang-promotie middels workshops en meezingprogramma’s. Meezingprogramma’s zijn een vast programmaonderdeel van haar concerten.
Ook zijn er jaarlijks enkele workshops waar iedereen aan mee kan/mag doen.
Deze workshops krijgen veel waardering van onze gasten/deelnemers. Zie op deze site de kooragenda- en de workshops-pagina)

Draai eens een repetitie mee met Joy en
ervaar dat zingen blij maakt en je geest weer even optilt!